croatia

Seznam věcí, které si vzít na dovolenou do Chorvatska

Plánujete letní dovolenou v Chorvatsku? Rozhodli jste se vyrazit vlastním vozem a užít si s rodinou čas v některé z přímořských oblastí této destinace? Pak jistě oceníte tipy na věci, které si s sebou vzít. Málokdo chce něco důležitého zapomenout a tím si zkazit dovolenou u moře. Možná právě proto byste se měli začíst do následujících řádků.

Cestovní doklady jsou základ

Cestu mimo Českou republiku byste neměli absolvovat bez náležitých dokladů. Tzn., do Chorvatska budete potřebovat minimálně občanský průkaz, alternativou je cestovní pas. Pokud pojedete vlastním vozem nebo ho budete řídit v Chorvatsku, vezměte si s sebou také řidičský průkaz. Mezi poměrně důležité nezbytnosti patří také cestovní pojištění. Doma nenechte ani kartičku zdravotní pojišťovny. Přibalte si ještě dostatek peněz, platební karty, popřípadě dokumenty týkající se ubytování a můžete vyrazit.

Základní věci do Chorvatska

Každý z nás má samozřejmě trochu odlišné potřeby, co se týče osobních věcí, vycházet však můžete z následujícího seznamu. Pomyslným odrazovým můstkem je bezpochyby elektronika v podání mobilního telefonu, nabíječky a dalších věcí obdobného typu – notebook, fotoaparát, navigace apod.

Dále si nezapomeňte dostatek oblečení. Ať už jste připraveni na denní, ale i noční chladnější klima. Základem jsou pochopitelně plavby, opalovací krémy a nezbytná kosmetika. V podstatě si s sebou vezměte to, co používáte doma. Nezapomínejte ani na vhodnou obuv do vody. Vhod vám jistě přijde také vybavení na pláž.  Jsou to různá plážová lehátka, deky, slunečník a jiné.

Nakonec nepodceňujte ani dobu strávenou na cestě. Přibalte si nějakou tu svačinu a dostatek tekutin. Vhod přijde i chladicí box do vozu, nějaký ten hrníček, káva apod. Je však pravdou, že když si vezmete dostatek peněz, vše chybějící můžete jednoduše zakoupit na cestě.

This entry was posted in Chorvatsko. Bookmark the permalink.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.