Nejkrasnejsi plaze sveta Kde se vykoupat

Nejkrásnější pláže světa: Kde se vykoupat

Když přijde na relaxaci a užívání si slunečních paprsků, není nic lepšího než den strávený na krásné pláži. Po celém světě existuje mnoho úchvatných pláží, které nabízejí křišťálově čistou vodu, jemný písek a nádherné scenérie. Tento článek vás zavede na některé z nejkrásnějších pláží světa, kde se můžete vykoupat a užít si nezapomenutelnou dovolenou.

Tip: Pro maximální pohodlí a bezstarostnou dovolenou využijte služeb cestovní kanceláře jako je třeba Kudrna.cz. Profesionálové vám pomohou vybrat tu nejlepší plážovou destinaci, zajistí všechny potřebné detaily a vy se můžete plně soustředit na relaxaci a užívání si slunečních paprsků.

Pláž Navagio, Řecko

  • Dramatická krása: Pláž Navagio, známá také jako „Shipwreck Beach“, se nachází na řeckém ostrově Zakynthos. Je obklopena vysokými útesy a je přístupná pouze lodí. Na pláži se nachází vrak lodi, který dodává místu tajemný nádech.
  • Křišťálově čistá voda: Voda na pláži Navagio je neuvěřitelně čistá a má nádherný tyrkysový odstín. Je ideální pro plavání a potápění.

Pláž Whitehaven, Austrálie

  • Bílý písek: Pláž Whitehaven na Whitsunday Island v Austrálii je známá svým oslnivě bílým pískem. Písek je tvořen z téměř čistého křemíku, což mu dodává jemnost a bělost.
  • Ekologický ráj: Pláž Whitehaven je součástí národního parku a je chráněná, což znamená, že je velmi čistá a nedotčená. Návštěvníci si mohou užít klid a krásu této úchvatné pláže.

Pláž Anse Source d’Argent, Seychely

  • Unikátní skály: Pláž Anse Source d’Argent na ostrově La Digue na Seychelách je známá svými růžovými granitovými skalami, které vytvářejí nádherný kontrast s bílým pískem a modrou vodou.
  • Teplé vody: Voda na této pláži je teplá a mělká, což z ní dělá ideální místo pro plavání a šnorchlování. Okolní korálové útesy navíc nabízejí bohatý podmořský život.

Pláž Grace Bay, Turks a Caicos

  • Luxusní destinace: Grace Bay na ostrově Providenciales je často považována za jednu z nejkrásnějších pláží na světě. S jemným bílým pískem a průzračnou vodou je to ideální místo pro luxusní dovolenou.
  • Aktivity pro každého: Kromě plavání a opalování nabízí Grace Bay také širokou škálu vodních sportů, jako je šnorchlování, potápění a jachting.

Pláž Pink Sands, Bahamy

  • Růžový písek: Pláž Pink Sands na ostrově Harbour Island na Bahamách je jedinečná svým růžovým pískem, který vzniká z rozemletých korálů a skořápek. Tento unikátní jev dodává pláži romantický a exotický vzhled.
  • Klidná atmosféra: Pink Sands je ideálním místem pro ty, kteří hledají klid a odpočinek. Při procházkách po pláži si můžete vychutnat nádherný výhled na oceán a okolní krajinu.

Pláž Tulum, Mexiko

  • Historie a příroda: Pláž Tulum na mexickém poloostrově Yucatán kombinuje krásu Karibského moře s bohatou historií mayské civilizace. Na útesu nad pláží se nachází starobylé mayské ruiny, které dodávají místu jedinečnou atmosféru. Zájezdy do Mexika jsou velmi oblíbené.
  • Turistické aktivity: Tulum je oblíbeným místem nejen pro plavání a opalování, ale také pro potápění, šnorchlování a návštěvy cenotů – přírodních sladkovodních jezírek.

Pláž Bora Bora, Francouzská Polynésie

  • Tropický ráj: Bora Bora je synonymem pro luxusní dovolenou v tropickém ráji. Pláže s bílým pískem, tyrkysovou lagunou a kokosovými palmami jsou snem každého cestovatele.
  • Podmořský svět: Laguny Bora Bora jsou domovem bohatého podmořského života, což z nich činí ideální místo pro šnorchlování a potápění. Můžete zde vidět pestrobarevné ryby, korály a dokonce i žraloky.

Pláž Matira, Tahiti

  • Krásná a dostupná: Pláž Matira na ostrově Bora Bora v Tahiti je jednou z nejkrásnějších pláží v celé Francouzské Polynésii. Je známá svou jemným bílým pískem a mělkou tyrkysovou vodou, což ji činí ideální pro plavání a relaxaci.
  • Romantické západy slunce: Matira je také známá svými úchvatnými západy slunce. Procházka po pláži při západu slunce je nezapomenutelným zážitkem.

Pláž Navagio, Zakynthos, Řecko

  • Dramatická krása: Pláž Navagio, známá také jako „Shipwreck Beach“, se nachází na řeckém ostrově Zakynthos. Je obklopena vysokými útesy a je přístupná pouze lodí. Na pláži se nachází vrak lodi, který dodává místu tajemný nádech.
  • Křišťálově čistá voda: Voda na pláži Navagio je neuvěřitelně čistá a má nádherný tyrkysový odstín. Je ideální pro plavání a potápění.

Pláž Baia do Sancho, Brazílie

  • Oceněná pláž: Pláž Baia do Sancho na ostrově Fernando de Noronha byla několikrát zvolena za nejkrásnější pláž na světě. Je obklopena strmými útesy a přístup k ní je možný pouze pěšky nebo lodí.
  • Exotická příroda: Tato pláž je ideálním místem pro milovníky přírody. Voda je křišťálově čistá a bohatá na mořský život, což z ní činí skvělé místo pro potápění a šnorchlování.

Nejkrásnější pláže světa nabízejí jedinečné zážitky a nezapomenutelnou krásu. Ať už hledáte klid a relaxaci, dobrodružství v přírodě nebo luxusní dovolenou, tyto pláže vám poskytnou vše, co potřebujete pro dokonalý únik od každodenního shonu.

This entry was posted in Ostatní, Inzerce. Bookmark the permalink.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.