madeira

Madeira a vše, co vám nesmí ujít

Hledáte vhodnou cílovou destinaci pro letošní dovolenou? Co takhle Madeira? Ostrov, který si vás podmaní svou všestranností. Relativně blízký a snadno dostupný exotický ráj, jehož podobu byste měli poznat do nejmenšího detailu. Od města, až po přírodní zajímavosti, vyhlášené pláže a ostatní působiště.

Hlavní město a jeho zajímavosti

Stejně, jako v jiných destinacích, také při návštěvě Madeiry byste měli navštívit nejprve hlavní metropoli. Tou je město Funchal. Jeho největší předností je pochopitelně historické centrum. Pokud chcete tipy do cestovatelského deníku, zacilte na botanickou zahradu Jardim Botanico, vydejte se na farmářské trhy Mercado dos Lavradores a užívejte si pohledu na Katedrálu Sé.

Funchal je spojen také se dvěma významnými pevnost. Jednou z nich je Fortaleza Sao Tiago a tou druhou Fortazela do Pico. Pokud si budete chtít odpočinout od přemíry historických objektů, zajděte si do největšího parku ve městě, jímž je Parque de Santa Catarina.

Krásy ostrova Madeira

Nyní na vás budeme chrlit jednu přírodní zajímavost za druhou, protože Madiera jich skrývá skutečně přehršel. Jsou to například vrcholy Pico Ruivo a Pico do Arieiro. Výlet si můžete naplánovat na poloostrov Ponta de Sao Lourenço nebo dáte přednost jedné z nejkrásnějších vyhlídek na ostrově. Tou je Balcoes.

Přírodní skvosty najdete při cestování mezi jednotlivými městy, jakými jsou Porto da Cruz, Calheta, Machico a Sao Vicente. Malebnost se zde pojí s panoramaty, přírodními úkazy a jedinečnou atmosférou, na níž se podepisují místní obyvatelé.

Neváhejte a zaleťte si na Madeiru. Pokud vám tohle všechno bude málo, máme tu na závěr ještě několik dalších tipů. Patří mezi ně Ribeira da Janela, Jardim Tropical Monte Palace, Levada Caldeirao Verde, Levada do Moinho a samozřejmě slavná socha Krista Garajau. Od ní budete mít úchvatný výhled na skaliska a oceán.

This entry was posted in Ostatní. Bookmark the permalink.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.