kenya

Do Keni hlavně za přírodou

Keňa je překrásným africkým státem, který láká nadšené turisty především na divokou přírodu. Destinace, kde okusíte tradiční zvyklosti místních lidí a přiblížíte se ke zvířatům na jejich rodné půdě. Pokud plánujete vysněnou dovolenou do Keni, pak se vám možná hodí několik níže uvedených tipů na zajímavá místa.

Poznejte Nairobi a ostatní města

Africká Keňa má samozřejmě mnoho tváří. Jednou z nich je určitě hlavní metropole zvaná Nairobi. Zde se historie prolíná s moderní Evropou, což je postřehnutelné především v rámci moderních staveb. Toto velkoměsto by se do jisté míry mohlo stát vaším pomyslným odrazovým můstkem.

Za zmínku stojí i druhé největším město v Keni, kterým je Mombasa. Zde můžete pozorovat drobný vliv arabské kultury. Týká se to nejenom staveb, ale také místních lidí, což je další jedinečný pohled na tento africký stát.

Příroda je tím nejmocnějším

Nic z velkých keňských měst se však nevyrovná její ryzí přírodě. Ta je víceméně všudypřítomná a hodně pestrá. Jeden můžete navštívit třeba pak Nakuru s jeho velkým jezerem obklopeným plameňáky. Jindy se zase přesunete do parku Tsavo. Pokud chcete vidět na vlastní oči slony, žirafy a další zvířata ve volné přírodě, zamiřte do druhého největší národního parku zvaného Amboseli. Pohled na život kolem vás pro vás bude nezapomenutelný, o tom se ostatně můžete přesvědčit na vlastní oči.

Pokud patříte k vyznavačům vysokohorské turistky a s nadšením se na svých cestách oddáváte panoramatickým výhledům, jasnou volbou se stává Mount Kenya. Dominanta národního parku sahají do výšky až 5 199 metrů nad mořem.

Zapomeňte pro jednou na relaxační dovolenou na Chorvatských plážích a vyrazte za dobrodružstvím do Afriky. Zvolte si Keňu jako svoji cílovou destinaci, kde se vám dostane nadstandardního přírodního zázemí. Užívejte si cestování po africkém kontinentu plnými doušky.

This entry was posted in Ostatní. Bookmark the permalink.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.