sardinia

Co všechno byste měli navštívit na Sardinii?

Sardinie je překrásným ostrovem, který každoročně láká velké množství turistů a cestovatelů. Druhý největší ostrov Středomoří je pomyslnou perlou nabízející od každého kousek. Dostane se patřičné dávky historie a zároveň se domůžete úchvatných přírodních zajímavostí. Pohodlně se usaďte a my vám nyní přineseme to nejlepší ze Sardinie.

Začněte u sáhodlouhé historie

Nejprve se možná zaměřte na to, co tu bylo dříve. Poznejte minulost tohoto krásného ostrova, a to od skutečného prvopočátku. Ve městě Cagliari navštivte Národní archeologické muzeum. To bude takovým pomyslným odrazovým můstkem. Hned poté se vydejte k ruinám ve městě Tharros. Ty na vás dýchnou patřičnou dávkou historie. Pokud se budete pohybovat ve městě Algher, zajímavou stavbou se pro vás stane Santa Maria, což je gotická katedrála.

Navštivte nejznámější jeskyně na ostrově

Sardinie je pověstná svými skalisky a jeskyněmi. Okouzlující jsou například skalní stěny Arbatax. Naplánovat si můžete i vysokohorskou túru směřující k pohoří Punta La Marmora, jehož výška je 1 834 metrů nad mořem. Tato významná hora se nachází v masivu Gennargent. A pokud jde o jeskyně, jednoznačně vaší pozornosti nesmí ujít Blu Marino nacházející se u Cala Gonone. Další je pak Grotta id Neptuno, jejíž součástí je jezero a její délka je cca 1,2 kilometrů.

Sardinie je bezpochyby přírodním rájem, o čemž vypovídá geotermální park Parco Geomenerario Storico e Ambientale della Sardegna. Na ostrově se nachází tři národní parky, přičemž tím nejznámějším bude jistě Národní park Gennargentu. Užívejte si také přímořskou pohodu a dech beroucí výhledy. Z tohoto pohledu se vyplatí směřovat do severozápadní části ostrova, kde je Smaragdové pobřeží.

Neváhejte a naplánujte si nezapomenutelnou dovolenou na Sardinii, která může mít doslova bezpočet podob. Záleží na tom, čemu dáváte přednost.

This entry was posted in Ostatní. Bookmark the permalink.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.