andalusia

Vypravte se za krásami Andalusie

Plánujete letní dovolenou, která by měla být výjimečná i samotným situováním konkrétní destinace? Pak zapomeňte na tradiční Chorvatsko a vydejte se do největší autonomní oblasti Španělska, kterou je Andalusie. Lokalita mnoha tváří, v níž si každý přijde na to své. Spousta poznávání, tradice, přírodní zajímavosti a další.

Co navštívit v Andalusii?

Pomyslným odrazovým můstkem se vám může stát Sevilla, kde si užijete přemíru nejrůznějších promenád a arkád. Nabízí se určitě návštěva Plaza de Espana. Zastavit byste se měli u strážní věži Torre del Oro. Krásnou architekturu můžete obdivovat ve čtvrti Triana. Odsud pak směřujte k pomyslné kolébce flamenca, kterou je Granada. Zde bude mít váš cíl jediný název. Je to Alhambry neboli komplex skládající se z pevnosti Alcazaba a přilehlých zahrad Generalife.

Pokud chcete spatřit další historické památky v podání kostelů a jiných monumentálních staveb, zaměřte se na Córdobu. Malebné uličky, spojení několika kultur a krásné výhledy jsou nezapomenutelným zážitkem. V tomto městě rozhodně nevynechte palác Alcázar de los Reyes Cristianos a pověstný most Puente Viejo.

Nakonec si užijte i přímořské nálady, kterou vám zprostředkuje Málaga. Vedle vodních aktivit u moře můžete navštívit třeba slavnou býčí arénu La Malagueta. I zde se tyčí jedna z maurských pevností nesoucí název Alcazaba.

Gibraltar je nedaleko

Andalusie se pojí i s velice zajímavým okolím. Co byste řekli na Gibraltar? Ano, Anglii v tomto případě budete mít doslova na dosah. Pokud ještě nebudete nabaženi zajímavými cíli, máme tu pro vás ještě další inspiraci. A tou se stane slavná katedrála Jerez de la Frontera. Okouzlující je také skalní město Ronda, jehož středobodem je řeka Tajo protékající hlubokou roklí, přes níž vede most. Věřte, že Andalusii si zamilujete během velice krátké doby. Tahle oblast si vás jednoduše podmaní.

This entry was posted in Španělsko. Bookmark the permalink.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.