provence

Provence okouzlí skutečně každého

Provence je francouzským regionem, o kterém slyšel bezpochyby každý. Ne nadarmo se postupem času stal jednou z nejvyhledávanějších lokalit Francie. Pokud si nejste jisti, že zrovna vás osloví Provence, následující řádky se o to postarají. Prozradíme vám, proč byste měli navštívit právě tento francouzský kraj.

Levandulemi to jenom začíná

Provence je pojem neodmyslitelně spjatý právě s levandulemi. Těch je v této lokalitě více než dost a od jejich barvy se odvíjí spousta věcí. Je to nábytek, nápoje a mnohé další. Navštívit můžete dokonce muzeum zaměřené právě na levandule. Kromě jiného si zde užijete možnosti poznat přemíry výtvarného umění. To je kombinováno s všudypřítomnou historií. Jsou to nejrůznější paláce a jiné středověké pamětihodnosti.

Toulky francouzskou Provence potěší hlavně ty, kdo dávají přednost slunění a přátelské atmosféře. Obojího se vám dostane plnými doušky. Provence, to je zároveň gurmánský ráj. Pokud tedy patříte mezi milovníky vybraných specialit, zde si rozhodně přijdete na to své. Jednotlivá města se pojí s velkými a barevnými trhy, kde máte možnost zakoupit spoustu čerstvých lokálních surovin. Výjimkou nejsou ani předměty na památku

Provence si zamilujete

Ve výčtu přednostní tohoto francouzského kraje bychom samozřejmě mohli pokračovat. Při projížďkách jednotlivými oblasti podlehnete krásám menších vesniček, které doslova oplývají malebností. Obdivuhodná je i sama příroda a okolní krajina. K dispozici budete mít bezpočet dech beroucích výhledů. S touto částí Francie se navíc pojí i hromada slavných příběhů. O některé z nich se postaral i místní spisovatel Jeane Giona.

Proto neváhejte a naplánujete si dovolenou v Provence, kde se budete cítit jako v ráji. Z výše prezentovaných řádků je celkem patrné, že na své si v tomto ohledu přijde opravdu každý cestovatel.

This entry was posted in Francie. Bookmark the permalink.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.