scotland

Pronikněte do tajů Skotska

Skotsko je bezpochyby drsnou zemí, která láká stále více cestovatelů. Pokud mezi ně patříte také, máme pro vás drobnou inspiraci. Možná právě některá z níže uvedených míst zanesete do svého cestovatelského itineráře. Věřte, že ve Skotsku je opravdu na co koukat.

Začněte v hlavní metropoli

Jestliže hledáte výchozí bod pro objevování skotských krás, zapište si do deníčku Edinburgh. Pomyslné Atény severu, které vás osloví svým Starým Městem. Za zmínku stojí takové cíle, jakými jsou Mary King’s Close, Skotský parlament, ulice Royal Mile a Waverley bridge. Vedle slavných staveb můžete nahlédnout i do historie země prostřednictvím jednotlivých muzeí.

Dalším vyhledávaným městem je Glasgow, které lze zařadit mezi modernější metropole. Až se budete pohybovat v centrální oblasti Skotska, dejte si za cíl Forth and Clyde Canal, Falkirk Wheel a bojiště Bannockburn. Pakliže vaše kroky povedou spíše na jih Skotka, do itineráře si zapište Merrick, Thirlestane Castle, Paxton House a Trimontium. Čeká na vás spousta pevností, hradů bojišť a honosných sídel.

Skotská Vysočina a přilehlé ostrovy

Nepřeberné krásy na vás vytasí také Skotská Vysočina, které dominuje Velké údolí, Glencoe, oblast Applecross, Loch Lomond a Grampian Mountains. Jsou to nejenom historické stavby, ale i příroda, která vám doslova vyrazí dech. O tom se ostatně můžete přesvědčit na vlastní kůži.

Kapitolou samou o sobě jsou skotské ostrovy, jimž dominují Vnitřní Hebridy. Pohoří Cuillins si můžete projít na skotském ostrově Skye. Právě na něm stojí hrad Dunvegan a zřícenina hradu Duntulm. Pokračovat samozřejmě můžete i na souostroví Vnější Hebridy nebo Orkneje. Věřte nebo ne, ale na poznávání Skotska budete potřebovat podstatně více čas než jeden týden dovolené. Po osobní zkušenosti se do této malebné země budete navracet s maximální pravidelností. O tom se můžete přesvědčit sami.

This entry was posted in Ostatní. Bookmark the permalink.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.