armenia

Pronikněte do tajů exotické Arménie

Arménie není zcela typickou destinací pro dovolenou. Spousta lidí raději jede do Chorvatska nebo volí trochu pohodlnější země. Přitom tento stát toho má opravdu hodně do nabídnout. Jestliže toužíte po netradiční cesta, dobrodružství a nekonečném poznávání, je Arménie tou správnou volbou. Pakliže chcete poznat ty největší zajímavosti Arménie, začtěte se do následujících řádků.

Hlavní metropole Jerevan

Odrazovým můstkem pro poznávání této země bude Jerevan. Hlavní město, které nabízí třeba Arménskou operu a komplex Kaskády. Zde poznáte nejenom arménskou architekturu, ale také náturu a přátelskou povahu místního lidu.

Mezi architektonické skvosty Arménie s naprostou jistotou patří katedrála sv. Matky Boží, která vybudována už v roce 618. Tyčí se na posvátném místě označovaném jako Ečmiadzin. Oku lahodící je také klášter Geghard založený už ve 3. století. Jestliže toužíte spojit dokonalý výhled se starou architekturou, vaším cílem se stane klášter Khor Virap. Odsud uvidíte známou horu Ararat. Ta se mimochodem tyčí do výšky 5 134 metrů nad mořem.

Přírodní zajímavosti Arménie vám vyrazí dech

Arménie si vás svými přírodními klenoty doslova podmaní. Dokazuje to nejvyšší arménská hora zvaná Aragat dosahující výšky 4 096 metrů nad mořem. Zastavit byste se měli také u horského jezera Kari. Tím mnohem známějším pak bude jezero Sevan se svou plochou 1 262 kilometrů čtverečních. Místní této vodní ploše říkají malé arménské moře. O skvostech jeho okolí asi nemá cenu pochybovat.

Kolem slavného jezera vede hned několik horských hřbetů, kam si můžete naplánovat trek. Je to kupříkladu Gegamský hřbet, Pambakský hřbet, Vardenisský hřeb a Sevanský hřbet. Ze všech budete mít nezapomenutelný výhled po okolí. Můžete si být jisti, že Arménie se vám po první návštěvě doslova vryje pod kůži. Jejím dominantám podlehne naprosto každý.

This entry was posted in Ostatní. Bookmark the permalink.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.