india

Láká vás Indie? Poznejte ji do detailu

Na světě je spousta krásných míst, která stojí za poznání. Pokud dáváte přednost netradičním a exotickým destinacím, nabízí se třeba Indie. Tu můžete poznat do nejmenšího detailu. Jestliže o takové zemi uvažujete, přinášíme vám ty největší zajímavosti. A právě ty byste při toulkách po této zemi rozhodně neměli vynechat.

Působivá místa Indie

Objevování krás této destinace může započít třeba u jedné z dominantních staveb zvaných Tadž Mahal. Objekt se nachází v Ágře, kde je toho k vidění více než dost. Odsud můžete pokračovat do působivého města Váránasí, kde se originálními chrámy, jenom hemží. Za zmínku stojí kupříkladu chrám Kashi Vishvanath nebo muzeum Bharat Kala Bhavan. To vám umožní poznat indické umění do nejmenšího detailu.

Dalším dech beroucím městem je Džaisalmér. Místo situované v Thárské poušti, kde budete obdivovat primárně Maharádžův palác. Svého času zde vznikla také Džaisalmérská pevnost. V okolí města si můžete užívat krásných výhledů nebo podlehnete jízdě na velbloudovi. Neopomínejte ani na pověstnou bránu Indie v Bombaji. Tato 26 metrů vysoká brána stojí opravdu za vidění. Minimálně pro její působivý architektonický styl výstavby.

Přírodní krásy Indie

Dobrodružná dovolená v Indii pochopitelně nemusí být zaměřena pouze na velká města, historii a architekturu. Obdivovat tu budete také přírodní skvosty. Jedním z nejvyhledávanějších a nejznámějších míst tohoto typu je s největší pravděpodobností Národní park Periyar.  V 19. století zde bylo vytvořeno stejnojmenné jezero a kolem něho vznikl kouzelný svět plný motýlů, ptáků, slonů, tygrů a ostatních zvířat.

V Indii se nakonec můžete oddávat i příjemné relaxaci, kterou vám zprostředkují třeba pláže v Goa. Jednou z vyhlášených je Calangute, na níž si lehnete se užijete si prostředí Arabského moře. Tak co, uchvátila vás Indie?

This entry was posted in Indie. Bookmark the permalink.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.