běžky

Zima je tady! Vytáhněte běžky a vyberte si vaši příští destinaci

Zima zatím nastupuje jen velmi opatrnými a nenápadnými krůčky, ale na horách se zem již začíná pokrývat bílým popraškem. Stejně tak jako si lyžaři kontrolují své vybavení a seřizují lyže, i běžkaři už se pomalu začínají rozhlížet po těch nejlepších trasách, kam letos vyrazit. Pokud jste i vy fanoušky tohoto sportu, pak se inspirujte následujícím seznamem míst, kde si každý jistě přijde na své.

Oblíbená Šumava

Na běžky u nás můžete vyjet v podstatě na jakékoliv hory a vždy tam nějakou dobrou trať najdete. Vydejte se klidně tam, kde to máte nejblíž nebo vyrazte na celý víkend někam dál. Oblíbenou destinací mezi všemi běžkaři je bezpochyby Šumava. Čeká vás úžasná krajina, mírné kopce i rozlehlé pláně a většinou i dostatek sněhu. Připravte se ale na to, že v sezóně zde může být plno a někdy se pomalejším běžkařům mohou na paty nepříjemně tlačit zkušenější kolegové.

běžky

flyupmike / Pixabay

Magistrála v Krušných horách

Chcete-li zažít ten pravý běžkařský zážitek, pak vyrazte do Krušných hor. Krušnohorská magistrála je jednou z nejhezčích dlouhých tratí u nás. Spojuje Boží dar s Bublavou a táhne se přibližně podél hranice s Německem. Měří 41 kilometrů. Od hlavní trasy pak ještě vede mnoho další cest, takže vzniká celá síť možností, kam vyrazit. Trasy bývají dobře značené i vyježděné a ani začátečníci se nemusí bát neúměrně obtížného terénu.

Pořádná výzva v Beskydech

Jste-li již zkušení běžkaři a hledáte spíše pořádnou výzvu než obyčejné rekreační běžkování, vyrazte do Beskyd. Mezi běžkaři jsou oblíbené hlavně díky mnoha dlouhým hřebenovkám. K jejich překonání potřebujete dobrou fyzickou kondici i techniku jízdy, a pro začátečníky to tedy nelze doporučit. Také se ale říká, že kdo zvládne běžky v Beskydech, zvládne už cokoliv jiného. Jen si zkontrolujte stav sněhu. V Beskydech bývá často sněhu málo a mohou vás nepříjemně překvapit rozbahněné úseky.

This entry was posted in Česká republika. Bookmark the permalink.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.