edeadeaceecddfebbcd

Tato místa si v Dubaji nenechte ujít

Je vám už zima dlouhá a zvažujete návštěvu teplých krajů? Proč ne, kdy jindy za teplem, když u nás mrzne, určitě to bude příjemná změna. A co takhle zažít trochu netradiční exotiky například v Dubaji? Tato pouštní metropole je doslova pulzujícím centrem obchodu i arabské kultury. Nudit se zde rozhodně nebudete. A co navštívit, abyste váš pobyt využili na maximum?

edeadeaceecddfebbcd

Jumeirah Beach

Vaše první kroky určitě povedou na pláž – a je to dobrá volba. Pokud nevíte, kterou vybrat, vsaďte na Jumeirah Beach. Jejímu kouzlu zaručeně propadnete díky jemnému bílému písku a nádherné azurově průzračné vodě. Vstup do vody je postupný, a tak je zde koupání vhodné i pro ty nejmenší. A další dny máte desítky dalších možností, kde se trochu zchladit po celém dni na slunci.

Burj Khalífa

Na vašem „to do“ listu rozhodně nesmí chybět nejvyšší budova světa. Měří 828 metrů a má 162 pater. Nachází se uprostřed Dubaje, mezi jezírky a parkovou výsadbou. Vstupenky je ale vhodné kupovat s předstihem, jinak vás může čekat zklamaní. Pokud to jde, naplánujte si návštěvu na dobu těsně před západem slunce a prožijete skutečně nezapomenutelný zážitek.

Atlantis The Palm

Neradi se jen válíte na pláži? Pak vyrazte do tohoto srdce zábavy. Hotel Atlantis The Palm je pro vás jako stvořený. Najdete zde jeden z největších vodních parků na světě Aquaventure, který je vybaven celou škálou tobogánů, vodopádů a přílivových vln. Užít si můžete i obří akvárium nebo luxus léčebných lázní.

Deira

Aby toho luxusu a zlatavého třpytu nebylo až příliš, udělejte si výlet do Deiry, nejstarší části Dubaje. Její vznik se datuje do padesátých a šedesátých let minulého století. Místo mrakodrapů zde najdete malé obchůdky, kde se vás snaží lákat k nákupu. Naleznete zde také úchvatné trhy se zlatem a kořením. Bude to příjemná změna a poznáte zase trochu jinou tvář Dubaje.

This entry was posted in Spojené arabské emiráty. Bookmark the permalink.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.