edaceaceecddfebbded

Na dovolenou na Madagaskar? Tento ostrůvek vás svými krásami naprosto uchvátí

Madagaskar napaří mezi typické turistické destinace. Je sice velmi populární od dob, kdy by natočen animovaný film o skupině zvířat, které na Madagaskaru „ztroskotají“, ale turismus je tam stále spíše v plenkách. I proto je to ideální cíl pro ty, kteří už mají dost přeplněných pláží a chtějí vidět něco zcela ojedinělého. Co nádherného můžete na tomto izolovaném ostrůvky vidět?

Za přírodou

Lesy Madagaskaru jsou rájem pro milovníky přírody, roste tu více než 10 000 druhů rostlin, stále se objevují nové druhy, zdejší flóra patří k nejbohatší na světě. Najdete tu tisíce druhů orchidejí, sedm druhů baobabů. Najdete zde deštné pralesy, travnaté plochy i zalesněné oblasti. Biologové odhadují, že zde roste dvakrát více rostlin, než bylo doposud určeno (6-8 tisíc druhů).

edaceaceecddfebbded

Za zvířaty

Určitě dobře víte, že Madagaskar je domovem jedinečných lemurů. Jejich počet však kvůli odstraňování lesů povážlivě klesá a musí být chráněni. Nejlepší doba na fotografování lemurů je ráno, když se vyhřívají na sluníčku. Ale zde to rozhodně nekončí. Lesy Madagaskaru jsou domovem jedinečné zvířecí říše, včetně poloviny známých druhů chameleonů, 300 druhů motýlů, 28 druhů netopýrů, 150 druhů žab, 260 druhů plazů a 32 druhů primátů. Pozorování zvířat není na Madagaskaru těžké, ale raději na něj vyrazte vždy s průvodcem, který dobře zná místní poměry.

Prazvláštní tradice

Madagaskar je domovem i řady netradičních obřadů. Některé vás možná až vyděsí. Nejposvátnější kulturní obřad v Madagaskaru je Famadihana, což doslova znamená otáčení kostí. Během těchto slavností rodiny exhumují těla svých blízkých a tančí s nimi. Obřady se konají od června do září každý rok, ale jednotlivá těla jsou exhumována každých sedm let. Tomuto netradičnímu rituálu můžete přihlížet, ale místní jsou velmi citliví na jakékoliv negativní projevy. Pokud se tedy chcete obřadů zúčastnit, připravte se na to, že se od vás čeká maximální úcta a respekt.

This entry was posted in Madagaskar. Bookmark the permalink.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.