alpy

Zažijte zimní Alpy. Vyrazte do Itálie nebo Rakouska

Zima už je téměř za dveřní, a tak někteří z vás již zcela jistě přemýšlí, kam vyrazí na zimní dovolenou. Jednu ze skvělých možností, především pro milovníky lyžování, představují zimní Alpy. Ať už vyrazíte do Rakouska, Švýcarska, Francie, Itálie či Slovinska, můžete se těšit na skvěle vybavená a moderní lyžařská střediska se stovkami kilometrů sjezdových tratí, perfektní sněhové podmínky, nádherná panoramata a kvalitní služby. Češi jezdí nejraději do rakouských a italských Alp, proto vám dnes blíže přiblížíme tyto dvě lokality. Ať už ale vyrazíte kamkoli, zimní Alpy vás rozhodně nikdy nezklamou a naopak se sem budete rádi vracet stále znovu a znovu.

alpy

Witizia / Pixabay

Rakouské Alpy

Rakousko patří již celá desetiletí mezi lyžařské ráje, celkově rakouské Alpy nabízejí neuvěřitelných dvacet dva tisíc sjezdových tratí a tři a půl tisíce lanovek. Vzhledem k ledovcům navíc rakouské Alpy umožňují téměř celoroční lyžování, a na dovolenou sem tak můžete vyrazit i v době, kde jinde jsou již lyžařská střediska zavřená. Rakouské Alpy ale nenabízejí skvělé podmínky pouze pro milovníky sjezdového lyžování, najdete v nich i mnoho velmi kvalitních tras pro běžecké lyžování. V neposlední řadě je pro české turisty velkou výhodou blízkost rakouských Alpy, která umožňuje vyrazit sem například i jen na prodloužený víkend.

Italské Alpy

Také italské Alpy lákají své návštěvníky na moderní a skvěle vybavená střediska, která navíc v porovnání se středisky v Rakousku či Francii vycházejí cenově výhodněji. Pokud nemáte rádi „plýtvání časem“, jistě oceníte rychlé lanovky a také přehledné značení sjezdových tratí. Vzhledem k poloze italských Alp vás zde čeká stabilnější a slunečnější počasí a samozřejmě jednou z hlavních předností je skvělá italská kuchyně s množstvím výtečných jídel. Navíc je známo, že Italové milují děti, nabídka ubytování a aktivit pro rodiny s dětmi je tak velmi široká.

This entry was posted in Itálie, Rakousko. Bookmark the permalink.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.