PRÁCE NA NOVÉM ZÉLANDU

Postavit se na vlastní nohy, zažít něco velkého, konečně někam vypadnout, získat nové zkušenosti, poznat své limity nebo si prostě jen vydělat peníze. Důvodů proč odjet pracovat do zahraničí je mnoho a motivace každého, kdo opouští naší republiku, je trochu jiná. Rozhodli jste se také pro změnu? Kam se ale vydat?

Láká vás vůně dálek? Pokud milujete oceán a pláže, ale také hory a divokou přírodu, a k tomu rádi poznáváte nové kultury a národnosti, pak pro vás máme skvělý tip, jak uspokojit všechna vaše přání najednou. Vyrazte se na Nový Zéland objevit tajemná zákoutí dech beroucí krajiny Pána prstenů a podivuhodných ptáků Kiwi. Možností, jak navštívit tu zemi je více, je-li vám ale mezi 18-35 lety, pak se vám otevírá naprosto unikátní životní příležitost, jak tuto zemi procestovat křížem krážem a ještě si u toho vydělat nějaký ten dolar. Pro 1200 mladých Čechů ročně jsou tu připravena tzv. Working Holiday víza. Cestovní dokumenty umožňující na Novém Zélandu legálně pracovat, studovat a cestovat po dobu jednoho až roku. Staňte se jedním z nich a zažijte nezapomenutelné roční prázdniny!

Jak to funguje?

Nejčastěji sem cestovatelé vyrážejí za prací v zemědělství, a to jak na farmy s dobytkem, tak zejména na ovocné sady. Sběr ovoce a péče o stromy je tak nejpopulárnější variantou, jak si vydělat v krátkém časovém horizontu peníze na cestování po ostrovech. Není to ale samozřejmě zadarmo, jedná se o fyzicky náročnou, mnohdy jednotvárnou práci od ráno až do tmy. Práci je ale možné získat i v jiných sektorech. Můžete se tak zaměřit, jak na rozvoj svých dosavadních zkušeností ve vybraném oboru, tak i na nové pracovní výzvy mimo vaše pole působnosti. Příjemnou možností jsou pak všemožné pracovní pozice cestovním ruchu, ať už se jedná o práci za barem, v hotelu či sportovního instruktora na horách. Záleží tedy jen na vás, vašich cílech a ochotě učit se nové věci. Češi jsou na Novém Zélandu velice vítanou pracovní silou s vizitkou spolehlivých, přátelských a pracovitých lidí, což se nedá říci o všech evropských národech. Při hledání zaměstnání se proto rozhodně nestyďte zmínit, odkud pocházíte.

Finance

Život na Novém Zélandu nepatří k nejlevnějším, a proto pokud máte v plánu cestovat, počítejte, že vydělané peníze investujete zpět do vašich zážitků. Pokud plánujete vrátit se domů s nabitým bankovním účtem, pak je dost možné, že budete muset do práce investovat velkou část vašeho pobytu. Počítejte samozřejmě i se vstupní investicí v podobě letenky, pojištění a kapesného na první týdny pobytu. Ta se vám ovšem může po získání práce hravě vrátit během několika týdnů.

Cestování po Novém Zélandu

Nejpopulárnějším a asi také nejpohodlnějším způsobem dopravy po ostrovech je cestování v  obytném camprevanu. Jeho pronájem je celkem drahou záležitostí, kterou cestovatelé řeší pořízením vlastního vozu. Ten si nejčastěji odkupují od jiných batůžkářů, jejichž pobyt v zemi se již blíží ke konci. Nákup a prodej aut je tu velice snadnou záležitostí s širokou škálou možností, takže řidičský průkaz a zkušenosti za volantem se vám zde budou jednoznačně hodit.

Jak získat Working Holiday víza na Nový Zéland?

Jelikož Working Holiday víza nabízejí opravdu skvělou příležitost, jak procestovat jinak celkem drahou a vzdálenou zemi, poptávka o ně mnohonásobně přesahuje nabídku a vy, pokud máte skutečný zájem se na Nový Zéland podívat, se tak o své místo na slunci budete muset trochu poprat.

Získejte mnoho dalších informací o Novém Zélandu na stránkách přímo od cestovatelů.

Buďte ve správnou dobu na správném místě, tedy online, dobře připraveni a informováni. Šance získat víza se totiž otevírá vždy jen jednou ročně. Prostoru pro chyby proto není mnoho a další šance bude zase za rok. Veškeré informace o tom, co budete k samotné žádosti potřebovat, jaké podmínky musíte splňovat, i kdy o víza zažádat najdete, stejně jako všeobecné informace o zemi a mnoho dalších užitečných informací, na webových stránkách VisitKiwi.cz, komunitním portálu věnujícímu se cestování po Novém Zélandu se vším všudy.

Neodkládejte svá rozhodnutí na později, neztrácejte čas věčným ale, a udělejte konečně v životě krok, který vás posune dál. Stojí to za to!

This entry was posted in Ostatní, Inzerce. Bookmark the permalink.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.