SCA vyslala do Volvo Ocean Race ženský tým

SCA je vedoucí globální společností, která působí v oblasti hygieny a dřevozpracujícího a papírenského průmyslu. Skupina SCA vyvíjí a vyrábí dlouhodobě udržitelným způsobem produkty osobní hygieny, hygienické papírové výrobky a produkty ze dřeva. Své produkty prodává přibližně ve 100 zemích na všech kontinentech. Jako největší vlastník lesů v Evropě klade SCA vysoký důraz na trvale udržitelný rozvoj v lesním hospodářství, je také lídrem v oblasti etické ekonomické činnosti.

SCA za poslední roky uskutečnilo množství změn prostřednictvím prodeje a nákupu společností v různých částech světa. Účast SCA ve Volvo Ocean Race je důležitou cestu změny v cílem dostat SCA do povědomí lidí.

V roce 2012 SCA oznámila, že se v letech 2014-2015 zúčastní této soutěže prostřednictvím týmu, který bude složen jen z žen. SCA podporuje právě ženský tým, protože 80 % výrobků SCA si kupují ženy. Toto vzbuzuje zájem SCA o ženy, které hrají důležitou úlohu v udržování hygieny v milionech rodin na celém světě. SCA také podporuje skutečnost, že ženy na sebe přebírají odpovědnost v rámci společnosti a využívají svoji svobodu k tomu, aby se účastnily života společnosti v sociální a profesionální oblasti, stejně jako v oblasti vzdělávání. SCA jim poskytuje přístup ke vzdělávání se ohledně hygienických výrobků a postupů.

Screen Shot 2014-09-29 at 06.50.58

Volvo Ocean Race je výjimečná příležitost pro SCA k tomu, aby se dostala do povědomí lidí a aby dostala do povědomí lidí i své celosvětové vedoucí značky TENA a Tork  a regionální značky Libero, Libresse, Lotus, Nosotras, Saba a Tempo.  Tato cesta okolo světa, neboli devítiměsíční závod, začne ve španělském Alicante v říjnu 2014 a skončí ve švédském Göteburgu v červnu 2015. Závodníci budou mít zastávky v různých místech světa a samozřejmě je budou sledovat milióny lidí.

Pro SCA znamená tento závod budování týmu s vysokým výkonem, který je založený na spolupráci a snaze o dosáhnutí společného cíle. Toto je strategie nejen pro závod, ale i v rámci celé společnosti. Právě prostřednictvím účasti ve Volvo Ocean Race dává SCA šanci ženám se zúčastnit takové události, která je většinou vyhrazená mužům. Tato účast znamená zdolání neočekávaného a vstup do nové budoucnosti jako silného týmu.

 

Závod

Volvo Ocean Race je závod okolo světa a zřejmě nejnáročnější celosvětovou sportovní událostí pro týmy. Trasa je dlouhá 40 tisíc námořních mil (65 tisíc kilometrů). Od startu po cíl  budu závody trvat 9 měsíců. Představí se nejlepší sportovci světa, kteří se věnují jachtingu a mají zkušenosti s technologicky nejlepšími závodními loděmi určenými pro plavbu na volném moři. Posádky mohou závodit na moři více než 20 dní. Posádka žije v prostoru s rozměrem 6 metrů čtverečných, který zahrnuje pracovní plochy určené pro navigaci, prostor pro novináře a kuchyňku s jednoduchým plynovým sporákem. Posádka spí na lehátkách, má k dispozici mrazem sušené potraviny a její členové fungují v rámci čtyřhodinových směn. Jednotlivé hlídky mají vždy čtyři členy. Hlídky, které právě nemají směnu (hlídku), se mohou vyspat nebo si odpočinout. Někdy ale při velkých manévrech s plavidlem jsou i členové ostatních hlídek v pohotovosti, aby případně pomohli hlídkujícím členům posádky. Možnost delšího odpočinku není tedy příliš reálná.

 

Tým SCA

Sally Barkow: se v průběhu deseti let nepravidelně zúčastňovala olympijských závodů a zúčastnila se i jiných závodů na otevřeném moři.

Místo narození: Waukesha, Wisconsin, USA

Datum narození: 1980

 

Justine Mettraux : toto bude její první účast ve Volvo Ocean Race

Národnost: Švýcarská

Místo narození: švýcarská

Datum narození: 1986

 

 

Abby Ehleris: ve Volvo Ocean Race byla členkou týmu Amer Sports Too, v posledním ženském týmu ve  Volvo Ocean Race

Národnost: Britská

Místo narození: Plymouth

Datum narození: 1976

 

Stacey Jackson: jachtingu se věnuje od sedmi let, trénovala na malých jachtařských loďkách a bylo jasné, že se pro jachting narodila.

Národnost: Australská

Místo narození: Mooloolaba, Australia

Datum narození: 1983

 

Annie Lush: od roku 2002 se pravidelně zúčastňuje olympijských závodů a soutěže World Match Race Tour

Národnost: Britka

Místo narození: Poole, Dorset

Datum narození: 1980

 

Liz Wardley: stala se známou díky množství titulů, které získala v soutěži Hobbie Cat 16 a také díky svým jachtařským zručnostem v oceánu.

Národnost: Australská

Místo narození: Kokopo, Papua Nová Guinea

Datum narození: 1979

 

Carolijn Brouwer: vyniká v ovládaní katamaránu a je známá i jako olympijská jachtařka, která soutěžila na OH v Sydney, Athénách a Pekingu.

Národnost: Holandská

Místo narození: Leiden, Holandsko

Datum narození: 1973

 

Sophie Ciszek: do r. 2012 byla profesionální jachtařkou v rámci posádky na soutěži Open 60 Hugo Boss

Národnost: Australská a americká

Místo narození: Mornington, Victoria, Austrálie

Datum narození: 1985

 

Sam Davies: je známa jako samostatná jachtařka, soutěžila ve dvou Vendee Globe závodech a zúčastnila se i prestižních závodů Open 60 Class.

Národnost: Britská

Místo narození: Portsmouth, Spojené království

Datum narození: 1974

This entry was posted in Ostatní. Bookmark the permalink.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.